top of page

Vuoden 2017 sormukset. Osa 1: Solitairesormukset

Vuosi alkaa kääntyä kohti loppuaan ja sormusten suurin sesonki on pikkuhiljaa hiljentynyt. Vaikka valmistamme sormuksia läpi talvenkin, niin ajattelin nyt jo aloittaa pienen esittelyn tänä vuonna tekemistämme sormuksista. Ensimmäisessä osassa katsellaan solitaire-sormuksia, eli yksikivisiä sormuksia, joita olemme saaneet tehdä tänä vuonna.


Vuosi aloitettiin – tai oikeastaan pitäisi sanoa, että viime vuosi lopeteltiin – kahdella hyvin samantyyppisellä moissaniittisormuksella. Kummassakin valkokultaisessa sormuksessa on näyttävän kokoinen neliönmallinen moissaniitti lankaistutuksella. Kuitenkin sekä kivien, että sormuksen rungon muodot tekevät näistä sormuksista täysin omat yksilönsä. Ylemmässä kuvassa on täyspyöreäprofiiliseen sormukseen istutettuna cushionhiontainen moissaniitti, kun taas alemmassa kuvassa sormusrungon profiili on knife edge ja moissaniitin hiontamuoto hieman harvemmin nähty asscher.


Seutaavaksi esittelyssä kolme keltakultaista umpikastikalla olevaa Estelle-sarjan sormusta. Ylimmässä sormuksessa kivenä on muhkea musta timantti. Tässä rungon muoto on hyvinkin suorakulmikas vastakohtana keskimmäiselle putkirunkoiselle morganiittisormukselle. Morganiittisormukseen siroutta ja naisellisuutta on saatu aikaan myös kastikan reunan krysanttikoristelulla. Alimmassa sormuksessa runkomuotona on kahden ylemmän välimuoto, puolipyöreä, ja kivenä upeasti säihkyvä kanadalainen timantti.Kruunukastikkaan istutettu timantti tai muu kivi on sormusten ikiklassikko ja näitä on tullut tehtyä myös tänä vuonna useita. Vaikka kruunusormus onkin hyvin perinteinen malli, on näissäkin paljon mahdollisuuksia erilaisiin variaatioihin niin rungon muodon, kuin kastikan yksityiskohtienkin suhteen. Tämä malli sopii myös erityisen hyvin toteutettavaksi vanhaa, esim. perintösormusta, runkona käyttäen (ks. alempi kuva).bottom of page