top of page
 • Mitä sormuksen teettäminen maksaa?
  Tähän kysymykseen ei ole valitettavasti valmista vastausta. Sormuksen hintaan vaikuttavat materiaalin valinta ja sen menekki, kivien määrä, koko ja laatu sekä työn määrä eli kuinka paljon ja millaisia yksityiskohtia sormukseen toivotaan. Voitkin siis määritellä sormuksesi hintalapun itse, jolloin suunnittelemme sormuksen sinulla käytettävissä olevan budjetin mukaan. Verkkokaupastamme voit katsella mallistomme sormuksia hintoineen. Myös kaikki nämä sormukset ovat muokattavissa toiveidesi mukaan.
 • Kuinka kauan aikaa minun kannattaa varata sormuksen tai muun korun teettämiseen?
  Hyvä nyrkkisääntö on noin kaksi kuukautta. Valmistusaika kuitenkin riippuu myös koruun tarvittavista materiaaleista. Monet kivet ja materiaalit saamme kotimaisilta toimittajiltamme, jolloin niitä on mahdollista saada hyvinkin nopealla aikataululla, mutta esimerkiksi moissaniitit tilaamme Yhdysvalloista, jolloin niiden toimitukseen ja tullaukseen menee oma aikansa. Myös hääsesongin aikaan keväällä ja kesällä työjonot usein pitenevät, joten toivomme kesän hääparien olevan ajoissa liikkeellä. Yksinkertaiset hopeakorut valmistuvat nopeammin ja korjaustyöt ja kaiverrukset teemme usein muutamassa päivässä. Aina kannattaa kuitenkin kiireemmälläkin aikataululla kysäistä, josko työn teettäminen vielä ehtisi.
 • Miten saan tietää sormuskokoni?
  Jos tilaat sormuksen paikan päällä verstaallamme mittaamme sormuskoon sinulle mittapinnaa, valmista sormusta tai sormusmittasarjaa apuna käyttäen. Mikäli tilaat sormuksen verkkokaupastamme tai sähköpostilla, voit mitata koon olemassa olevasta sormuksestasi esimerkiksi tarkkaa työntömittaa apuna käyttäen. Voit myös tilata meiltä muovisen sormusmittasarjan mittausohjeineen. Mikäli päädyt tilaamaan sormuksesi meiltä, hyvitämme mittasarjan hinnan sormuksen tilaushinnassa. Sormuksissa ei ole olemassa universaalia ”yleiskokoa” joka sopisi suurimmalle osalle naisista tai miehistä, vaan sormen koko on hyvin yksilöllinen ja sormuksen istuvuus voi olla kiinni jopa millin neljännesosasta halkaisijassa. Siksi sormuksen tarkka koon mittaus on hyvin tärkeää. Suurinta osaa sormuksista voidaan kyllä myöhemmin suurentaa tai pienentää, mutta esimerkiksi titaanisormuksissa tai allianssityyppisissä sormuksissa tämä on usein erittäin hankalaa, jollei jopa mahdotonta.
 • Missä korunne valmistetaan?
  Suunnittelemme ja valmistamme itse kaikki korumme Eurajoella. Joissakin töissä saatamme käyttää kotimaisia alihankkijoita apunamme silloin kun meiltä ei löydy työhön tarvittavia koneita. Tällaisia töitä ovat mm. titaanisormusten aihioiden sorvaaminen sekä laserkaiverrukset.
 • Asun kauempana, enkä pääse käymään verstaallanne. Onnistuuko sormuksen suunnittelu ja tilaaminen sähköpostitse?
  Toki onnistuu vallan mainiosti. Kerro meille mahdollisimman tarkkaan toiveistasi sormuksen mallin, kivien ja materiaalin suhteen, sekä myös budjettisi, niin voimme tehdä sinulle ehdotuksia ja suunnitelmia mahdollisista sormusmalleista. Valmiin työn toimitus onnistuu myös vakuutettuna postipakettina, mikäli et pääse noutamaan työtä sen valmistuttua
 • Onko sormuksianne nähtävilla muualla Suomessa?
  Tällä hetkellä korujamme on esillä ja myynnissä ainoastaan omassa verstasmyymälässämme Eurajoella. Toimitamme kuitenkin tilauksia ympäri Suomen.
 • Haluaisin tulla juttelemaan sormuksen tettämisestä. Pitääkö minun varata aika?
  Pyydämme, että varaisit ajan, jotta olemme varmasti paikalla ja voimme keskittyä vain sinuun. Verstaamme sijaitsee perheemme kodin yhteydessä, joten ajanvaraus on siksikin toivottavaa. Voit varata aikasi ajanvaraussivultamme. Konsultointi on ilmainen, eikä sido sinua vielä tilaukseen.
 • Saanko sormukseen kaiverruksen?
  Tottahan toki. Käsinkaiverrus kuuluu aina sormuksen hintaan. Huomaathan kuitenkin, että pieneen osaan sormusmalleista ei kaiverrus onnistu ollenkaan.
 • Miten sormuksen maksu tapahtuu?
  Kun olet hyväksynyt työsuunnitelmat ja ennen varsinaisen valmistustyön aloitusta, otamme 50% etumaksun työn hinta-arviosta. Etumaksun maksamalla vahvistat tilauksesi. Tilaustyöt ovat sitovia. Toimitusaika-arvio lasketaan siitä, kun olemme vastaanottaneet etumaksun. Työn valmistuttua suoritetaan maksu loppusummasta ja toimitamme työt vasta kun työn hinta on maksettu kokonaisuudessaan. Maksutapoina meillä käyvät käteinen, yleisimmät pankkikortit sekä (ennakko)lasku. Verkkokaupassamme on käytössä turvallinen Wix Payments, johon käyvät yleisimmät pankki- ja luottokortit.
 • Voiko valmiin sormuksen toimittaa postitse?
  Mikäli et pääse noutamaan valmista työtä verstaaltamme, voimme toimittaa sen postitse. Suosittelemme toimitustavaksi Postin vakuutettua lähetystä. Vakuutetun lähetyksen toimituskulut ovat Postin kulloinkin voimassa olevan hinnaston mukaiset.
 • Toimitatteko ulkomaille?
  Toimitukset ja lähetyskulut Suomen ulkopuolelle katsomme aina tapauskohtaisesti. Toimituskulut, sekä mahdolliset tullit ja verot jäävät asiakkaan maksettaviksi. Verkkokaupastamme et voi tilata ulkomaanlähetyksiä, mutta mikäli haluat toimituksen Suomen rajojen ulkopuolelle, otathan meihin yhteyttä.
 • Moissaniitti on minulle uusi tuttavuus. Mitä eroa on moissaniitilla verrattuna muihin kiviin?
  Moissaniitti on synteettinen, eli ihmisen laboratorio-olosuhteissa valmistama jalokivi, jota ei maapallolta sellaisenaan luonnosta löydy. Moissaniitti on ulkonäöltään ja monilta ominaisuuksiltaan hyvin timantin kaltainen, joten jos toivot suurten timanttien kaltaista säihkettä sormukseesi kenties hieman edullisemmalla budjetilla tai jos timanttikaivostoiminta mietityttää, saattaa moissaniitti olla silloin hyvä vaihtoehto. Lue lisää moissaniitista tietosivuiltamme sekä blogista.
 • Minulla on vanhoja koruja joita en käytä. Voiko niiden materiaalin käyttää uuden sormuksen/korun tekemiseen?
  Kyllä vain. Monet kultakorut voidaan sulattaa ja materiaali käyttää uuden korun valmistukseen. Ennen sulatusta korusta poistetaan juotekohdat ja uuden korun työstössä tulee aina hieman myös hävikkiä, joten aivan saman painoista uutta tuotetta ei vanhasta korusta saa. Mikäli lisämateriaalia tarvitaan, voidaan joukkoon sulattaa myös ”uutta” kultaa. Mikäli ns. romukullassa on koruja jotka sisältävät paljon juotteita, on usein parempi käyttää uutta kultaa ja hyvittää romukullan hinta työn hinnasta. Juotteet on poistettava, koska juote saattaa alentaa tuotteen kultapitoisuutta ja muuttaa muokkausominaisuuksia. Vanhempien korujen juotteissa on usein myös kadmiumia, jota ei enää nykyään tule käyttää. Eri pitoisuuksia voidaan yhdistää (14K ja 18K), mutta tällöin uusi tuote on leimattava alemman pitoisuuden mukaan. Alle 585-pitoisia (14K) kultatuotteita emme käytä uuden valmistukseen, vaan näiden arvo voidaan hyvittää työn hinnasta romukultana.
 • Voidaanko koruun istuttaa omia kiviäni?
  Kyllä, voimme käyttää myös omia kiviäsi. Mikäli kivet ovat vielä kiinni jossakin korussa, ne ensin tarkastetaan, että ovat ehjiä ja kaikin puolin vielä käyttökelpoisia. Joskus kivi on vuosien korukäytössä saattanut kulua tai rikkoutua niin, ettei sen uudelleen käyttäminen ole enää järkevää. Irrottamisen jälkeen kivet puhdistetaan ja istutetaan uudelleen uuteen koruun. Otathan huomioon, että vaikka noudatamme aina erittäin suurta huolellisuutta ja varovaisuutta käsitellessämme asiakkaan koruja, aina on kuitenkin olemassa pieni riski, että jokin kivi saattaa rikkoutua tai muuten vaurioitua irrotuksessa tai uudelleen istutuksessa. Asiakkaan omien kivien käyttö tehdään aina asiakkaan vastuulla.
 • Minulla on keltakultainen sormus, mutta haluaisin siitä valkokultaisen. Onnistuuko?
  Valitettavasti ei suoranaisesti onnistu. Joskus keltakultaisia koruja saatetaan rodinoida, eli päällystää rodiumpinnoitteella valkoisen pinnan aikaansaamiseksi. Tämä ei kuitenkaan ole kovin kestävä ratkaisu, vaan rodinointi kuluu ajan myötä pois ja paljastaa alta keltakultaisen pohjametallin. Keltakultaseoksen metallien erottelupuhdistus ja uudelleen seostaminen valkokullaksi on sen verran työläs ja aikaa vievä prosessi, että sitä ei tehdä yksittäiselle korulle, eikä edes kovin pienelle metallimäärälle kerrallaan. Emme tee puhdistusta omassa verstaassamme, vaan lähetämme aina metallit puhdistettavaksi suureen prosessiin erikoistuneen laitokseen, joten juuri sen saman kullan saaminen takaisin valkokultaseoksena ei ole mahdollista. Voimme kuitenkin valmistaa sormuksen ns. uudesta valkokultaseoksesta ja hyvittää vanhan keltakultaisen sormuksen materiaalin työn hinnasta romukultana.
 • Mitä tarkoittaa sormuksen rodinointi ja onko se välttämätöntä?
  Rodinointi tarkoittaa korun, yleensä valkokultaisen, päällystämistä rodiumilla. Rodium on platinaryhmään kuuluva valkoinen, kiiltävä ja hyvin kova metalli. Erityisesti valkokultaisia koruja päällystetään usein rodinoimalla, koska valkokullan oma sävy ei ole aivan puhtaan valkoinen. Rodinoinnissa koru päällystetään ohuella rodiumkerroksella galvanointiprosessissa. Käyttämämme valkokultaseos on hieman harmahtavaa, mutta ei kuitenkaan ollenkaan keltaista. Jotkut pitävät tästä valkokullan omasta hienostuneesta sävystä ja rodinointi ei tällöin ole välttämätöntä. Rodinoimaton koru on hieman helpommin huollettavissa, sillä sille riittää pelkästään puhdistus, kiillotus ja istutusten tarkistus aika ajoin. Rodinoitu sormus sen sijaan saattaa muuttua naarmuuntuessaan hyvinkin kuluneen näköiseksi, kun rodiumpinnoitteen kuluessa alta paljastuu tummempi valkokullan sävy. Tällöin sormus vaatii muiden huoltotöiden lisäksi myös uudelleenrodinointia.
 • Millaista huoltoa sormukseni vaatii?
  Millaista huoltoa sormukseni vaatii? Sormuksemme on valmistettu kestämään jokapäiväistä käyttöä. Silti korujen ja varsinkin sormusten käytössä kannattaa olla huolellinen ja riisua sormus aina esimerkiksi kuntosalilla tai muita kuluttavia töitä tehdessä, jotta sormus ei turhaan naarmuunnu ja kulu. Kotipuhdistukseksi riittää mieto pesuaineliuos ja pehmeä hammasharja. Silloin tällöin, esimerkiksi vihkisormuksen kohdalla aina vuosipäivän lähestyessä, sormus kannattaa viedä kultasepälle huollettavaksi. Silloin sormus puhdistetaan kunnolla, kiillotetaan ja tarkastetaan, että kivet ovat edelleen tukevasti kiinni. Lisää sormuksen huoltovinkkejä voit lukea blogistamme.
 • Minkälainen takuu sormuksillanne on?
  Meille ensiarvoisen tärkeää on, että asiakas on tyytyväinen sormukseensa. Haluamme valmistaa paitsi kauniita, myös kestäviä koruja. Joskus asiakas saattaa jopa yllättyä, kun kieltäydymmekin valmistamasta esimerkiksi vihkisormukseen rakennetta, josta tiedämme, että se ei tulisi kestämään jokapäiväistä käyttöä. Käytämme parhaita raaka-aineita ja pyrimme kertomaan asiakkaalle esimerkiksi hänen valitsemiensa kivien ja materiaalien ominaisuuksista myös kestävyyden kannalta. Sormuksen tulee kestää jokapäiväistä käyttöä – hyvin huollettuna ja huolellisesti hoidettuna – vuosikausia. Joskus silti kovinkin kivi saattaa tosin vääränlaisella käytöllä tai onnettoman sattuman seurauksena rikkoutua, eikä vastuumme koske kivien kulumista tai rikkoutumista, eikä materiaalien normaalia käyttökulumaa. Kun tuot sormuksen puhdistettavaksi ja tarkastettavaksi verstaallemme säännöllisin väliajoin, voimme tarkastaa sen kunnon ja voit olla varma siitä, että se pysyy taas kauniina ja hyvänä tulevaisuudessakin.
bottom of page