top of page

TEETÄ UNELMIESI SORMUS

Olet siis harkitsemassa sormuksen teettämistä omien toiveidesi pohjalta. Hienoa! Lue tämä sivu huolellisesti, sillä olemme pyrkineet tässä vastaamaan mahdollisimman moneen asiakkaidemme mieltä painavaan kysymykseen teettämisprosessista ja kerromme mitä seikkoja sinun kannattaa ottaa huomioon. Mikäli et kuitenkaan löydä mieltäsi askarruttavaan kysymykseen vastausta näiltä sivuilta, otathan rohkeasti yhteyttä, sillä autamme aina mielellämme.

hortensia.JPG
CaiSanni Teetä unelmiesi sormus
1. Oma tyyli ja millainen korunkäyttäjä olet


Ihan ensimmäiseksi kannattaa miettiä oma tyyli ja millainen korunkäyttäjä olet. Pidätkö enemmän simppeleistä linjakkaista ja moderneista muodoista, onko tyylisi vintage-henkinen, romanttinen, runsas ja naisellinen vai kutsuuko enemmän rock-henkiset tummat värit ja rouheammat muodot, vai kenties jotakin aivan muuta? Nettiä, Pinterestiä, häälehtiä ja meidän sormusgalleriaamme sekä verkkokauppaa kannattaa hyödyntää ideoiden lähteenä ja omien mieltymysten kartoittamisessa. 

Kannattaa myös miettiä materiaaleja ja kiviä ja millaisia koruja yleensä käyttää. Infosivuiltamme saat paljon tietoa erilaisista sormusmetalleista ja kivistä. Sinulla ei kuitenkaan tarvitse olla kaikkia vastauksia valmiina mietittynä materiaalien suhteen kultasepälle tullessasi, sillä autamme kyllä mielellämme näiden valintojen kanssa, mutta kannattaa kuitenkin hetki pohtia ja kartoittaa millaiset väriyhdistelmät ja materiaalit itseään miellyttää. 

Entä millainen on korunkäyttötyylisi? Kulkevatko sormukset aina menossa mukana olet sitten hevostallilla, puutarhatöissä, kuntosalilla, sukellusreissulla tai taloa rakentamassa vai riisutko sormukset aina pois kun teet käsilläsi jotakin raskasta tai likaista missä sormus voi olla alttiina vaurioille tai jopa katoamiselle?

Ja vielä ennen suunnittelun aloittamista kannattaa pohtia myös sitä, tuleeko sormus käytettäväksi sormessa yksinään vai onko sormessa kaksi tai mahdollisesti useampikin sormus, jolloin tulee miettiä myös sormusten yhteen istuvuutta. Liian harvoin kihlasormusta hankittaessa suodaan vielä ajatusta vihkisormukselle ja sormusten mahdolliselle yhteensopivuudelle. Jos esimerkiksi kihlaksi hankitaan kivetön sileä sormus, ja vihkisormukseksi halutaan rivitimanttisormus kannattaa miettiä jo vihkisormuksen korkeutta/paksuutta, jonka kivet vaativat (ei siis leveys) ja hankkia suurinpiirtein saman paksuinen sileä kihlasormus. Näin sormuksista tulee kauniisti yhteensopiva pari. 

2. Budjetti


Toinen asia mitä kannattaa miettiä oman tyylin lisäksi ennen kuin lähtee sormusta teettämään, on budjetti, eli kuinka paljon olet valmis panostamaan rahallisesti sormukseen. Jos mietityttää sormusten hintataso, kannattaa käydä kurkkaamassa verkkokauppamme sormuksia. Verkkokaupasta näet hieman mitä maksaa minkäkin tyylinen sormus tietyillä materiaaleilla ja kivillä. Teetetyissä sormuksissa hintarakenne on hyvin samanlainen, eli teetetty sormus ei yleensä maksa ainakaan merkittävästi enempää, kuin valmismalliston sormus, riippuen toki hieman siitä, kuinka paljon suunnittelutyötä sormukseen pitää käyttää.

 

Meiltä kysytään usein teetetyn sormuksen yleishintaa, mutta sellaista on hyvin vaikea antaa, sillä jokainen sormus on yksilö ja hintaan vaikuttavat sormuksen malli (eli työn osuus), materiaalin hinta ja menekki sekä käytetyt kivet (määrä, koko ja laatu). Kannattaa kysyä rohkeasti mitä oma unelmien sormus tulisi maksamaan tai sitten lähestyä asiaa budjetin pohjalta, eli voimme suunnitella sormuksesi käytettävissä oleva budjetti huomioiden.

CaiSanni sormusten luonnostelua
3. Suunnittelupalaveri / konsultointi


Kun omia toiveita ja budjettia on jo ainakin alustavasti mietitty, on aika sopia suunnittelupalaveri. Meille voi varata ajan paikan päälle Rauman verstaallemme ajanvaraussivujen kautta, laittamalla meille sähköpostia tai soittamalla. Jos olemme sinusta katsoen kaukana, eikä päiväretki Raumalle onnistu, voidaan sormuksen suunnittelu hoitaa vallan mainiosti myös sähköpostin välityksellä. Kannattaa aika varatessa tai etukäteen sähköpostilla jo hieman kertoa omista toiveista, niin voimme jo valmiiksi varata sinun nähtäväksesi sopivia sormusmalleja ja kiviä ja mahdollisesti laskea jo hieman hinta-arviota tai tehdä alustavia suunnitelmia. Paikan päällä verstaalla meillä on melko hyvä valikoima mallisormuksia, jolloin pääset sovittelemaan ja katselemaan niitä tarkemmin.

Tapahtuu konsultointi sitten paikan päällä tai sähköpostin välityksellä, niin tavoitteena on suunnitella sinulle juuri se sinun unelmiesi sormus ja laskea sille hinta-arvio. Se, että saadaanko jo heti paikan päällä tehtyä valmis suunnitelma riippuu hieman siitä kuinka "valmiit" sinun toiveesi ovat. Pääsääntöisesti kuitenkin paikan päällä pohdimme yhdessä erilaisia vaihtoehtoja ja pyrimme tekemään kaikki oleelliset kysymykset ja palaamme sitten piirrosten kanssa asiaan myöhemmin esimerkikse sähköpostitse tai uuden tapaamisen merkeissä.

Suunnittelupalaveri ei sido sinua asiakkaana vielä mitenkään, vaan lyömme "tilauksen" lukkoon vasta kun olet täysin tyytyväinen sormussuunnitelmiin ja olet valmis sormuksen tilaamaan

4. Kuinka kauan sormuksen teettämiseen kannattaa varata aikaa?


Sormuksen toimitusajat vaihtelevat noin 4-8 viikon välillä.  Yleisesti ottaen kuitenkin koko prosessille on hyvä varata aikaa 2-3kk riippuen myös siitä kuinka valmiit omat toiveesi sormuksen suhteen ovat. Hääsesonkiaikana keväällä ja kesällä työjonoa voi olla pidemmältikin ja kesän lomasesonkeina tavarantoimittajien lomat saattavat pitkittää materiaalien ja kivien saamista, joten suosittelemme olemaan liikkeellä ajoissa.

Onko sormuksella kiire? Kannattaa kuitenkin rohkeasti kysyä kiireellämmälläkin aikataululla, sillä työjonon tilanne vaihtelee ja saattaa olla mahdollista, että pystymme tekemään sormuksen valmiiksi nopeastikin.

Portfolio
Tässä vain pieni osa valmistamistamme tilaustyösormuksista. Lisää kuvia ja ideoita löydät galleriastamme sekä verkkokaupasta.

hortensia_edited.jpg
5. Valmistus


Valmistamme sormuksesi käsityönä Rauman verstaallamme. Pääsääntöisesti kaikki työvaiheet sormusrungon valmistuksesta kivien istutukseen ja loppukiillotukseen saakka teemme itse. Kivet saapuvat meille valmiiksi hiottuina. Muutamiin työvaiheisiin meillä ei ole itsellämme välineistöä ja tarpeen vaatiessa erilaiset pinnoitukset (kultaus, hopeinti, rodinointi), laserkaiverrus ja -hitsaus, sekä titaani- tai zirkoniumaihioiden sorvaus teetetään alihankintana. Kaikki tilaustyösormukset ja -korut valmistetaan perinteisin käsityömenetelmin ja käytämme valua apukeinona vain, kun käsityönä kappaleen tekeminen ei ajallisesti tai kustannuksellisesti ole järkevää.

6. Maksu ja toimitus


Sormuksen maksu tapahtuu yleensä kahdessa erässä. Siinä vaiheessa, kun suunnitelmat on lyöty lukkoon ja olet valmis sormuksen meiltä tilaamaan, otamme 50% etumaksun, jonka voit maksaa joko paikan päällä tai laskulla. Etumaksun maksamalla vahvistat tilauksesi. Tilaustyöt ovat sitovia. Kun sormus on valmis, ilmoitamme siitä sinulle ja voit tulla noutamaan sormuksen verstaaltamme tai sitten voimme toimittaa sen sinulle vakuutettuna postipakettina. Yleensä laitamme valmistumisilmoituksen yhteydessä sinulle myös valokuvan sormuksestasi. Mikäli et halua nähdä kuvaa ja säilyttää jännityksen siihen saakka kunnes sormus saapuu sinulle, muistathan kertoa siitä meille, niin pidämme salaisuuden. Halutessasi sormuksen maksua voidaan jakaa useampaankin osaan, mutta valmis sormus toimitetaan vasta, kun maksu on kokonaisuudessaan suoritettu.

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi?

Muista lukea tietosivut myös materiaaleista sekä kivistä ja usein kysytyt kysymykset. Voit aina kysyä myös meiltä lisää, vastaamme kaikenlaisiin korukysymyksiin mielellämme!

Ota yhteyttä

ja suunnitellaan yhdessä unelmiesi sormus

Lähetä meille sähköpostia ja kerro toiveistasi. 

  •  Mitä materiaalia haluaisit sormuksen (tai muun korun) olevan?

  • Mitä kiviä sormukseen haluaisit (jos et kivilaaduista osaa valita, niin kerro ainakin väri ja hieman kokoluokkaa ja muotoa)

  • Budjettisi

  • Sormuksen koko jos tiedossa

  • Mihin mennessä tarvitset korun

  • Ajatuksia ja ideoita sormuksen suhteen (voit kertoa toiveistasi sanallisesti tai lähettää kuvia tai linkkejä)

Jos et osaa kaikkiin näihin kysymyksiin vielä tässä vaiheessa vastata, niin ei huolta, mietitään niitä yhdessä!

Lähetä sähköpostia osoitteeseen info@caisanni.fi

bottom of page