top of page

Vuoden 2019 sormukset. Osa 1: Solitairesormukset

Aloitetaan viime vuoden sormusten läpikäynti aina niin upeista ja suosituista solitairesormuksista. Vuonna 2019 solitairesormusten suosituin materiaali oli ehdottomasti keltakulta, mikä johtunee osittain siitä, että valmistimme paljon sormuksia kierrätysmateriaaleista. Kivinä loistavat timantit sekä moissaniitit, mutta saimme valmistaa myös muutamia värillisillä jalokivillä olevia solitairesormuksia.


Punakultainen sormus pisaran muotoisella moissaniitilla. Sormuksen runko on profiilimuodoltaan täysin pyöreä ja mielenkiintoisesti mattapintainen.


Keltakultainen sormus puolipyöreällä rungolla ja kauniin vihreällä safiirilla. Kastikan viimeistelee siro krysanttireunus.


Keltakultaisessa sormusrungossa on valkokultainen kruunukastikka.


Tässä edellisen sormuksn kuva myös sivultapäin. Kastikasta haluttiin hieman erinäköinen kuin klassinen kruunukastikka.


Hopeasormuksessa keltakultainen kastikka ja siihen istutettuna upean kokoinen kierrätetty rubiini. Solitairesormuksiin sopivia kierrätettyjä värillisiä jalokiviä löytyy jonkin verran. Kannattaa kysellä jos olet kiinnostunut!


Siro keltakultainen solitairesormus. Valkokultaan istutettuna timantin loisto pääsee oikeuksiinsa.


Upean kokoinen 8mm moissaniitti keltakultaisessa sormuksessa. Tämän kokoisessa kivessä moissaniitille ominainen tuli (joka ei valitettavasti tähän valokuvaan ole tallentunut) pääsee todelliseen loistoonsa.


Siro sormus keltakullasta asscher-hiontaisella moissaniitilla. Asscher on tyylikäs ja elegantti hiontamuoto ja tässä kiven muotoa korostavat vielä kastikan kaksoiskynnet.


Keltakulta oli vuoden 2019 suosikkimateriaali solitairesormuksissa.


Tässä sormuksessa kivenä upea Suomessa hexagon-muotoon hiottu rutiilikvartsi. Valkokultainen sormusrunko on käsitelty orgaanisia muotoja, kuten puun kaarnaa tai jään pintaa muistuttavaksi.bottom of page