top of page

Vuoden 2017 sormukset. Osa 4: Yhdistelmäsormukset

Tälle osalle oli hieman vaikea keksiä otsikkoa, mutta olkoon postaussarjan neljännen osan nimi nyt siis yhdistelmäsormukset. Keräsin tähän tänä vuonna valmistamiamme sormuksia, jotka koostuvat tavalla tai toisella kahdesta tai useammasta sormuksesta, joko erillisinä tai yhteen juotettuna kokonaisuutena.


Ensimmäisenä esittelyssä todella suloinen sydänsormus. Sormuksen runkona toimii kaksi vanhaa puolipyöreää perintösormusta, jotka korjattiin oikean kokoisiksi ja juotettiin yhteen. Sormusten päälle tehtiin valkokullasta soma sydän, johon istutettiin kolme timanttia. Kokonaisuuden viimeistelee kaunis kaiverrettu tähtikuvio.


Alla oleva sormus onkin esitelty tässä blogissa aiemminkin. Sormus on yhdistelmä Charlotte ja Eleonoora-sormuksistamme. Keskiosion kukkasiin istutettiin kiviksi ruiskaunokin siniset safiirit. Sormuksen materiaali on valkokultaa ja muut kivet timantteja.


Alla näet samasta sormusyhdistelmästä kaksi erilaista versiota. Ensin mallistomme Johanna-sormussetti keltakultaisena. Kun sileään sormukseen kaiverretaan koristekuviointi saadaankin lopputuloksena Isabella-kihlan ja Johanna-vihkisormuksen yhdistelmä.


Kelta- ja valkokullan yhdistämistä ei tarvitse kammoksua, sillä ne sopivat näin ihanasti yhteen! Keltakultaisessa Silvia-solitairesormuksessa on kivenä 6mm (vast. 0.75ct) F1 moissaniitti. Valkokultainen Matilde-puoliallianssisormus on valmistettu hieman normaalia pienemmistä kivistä (8×0.005ct) jolloin lopputulos on erittäin siro.


Tämän solitaire-sormuksen olemme valmistaneet jo aiemmin, ja tänä kesänä saimme tehdä siihen yhteensopivan sileän vihkisormuksen. Yhdistelmä on simppeli, toimiva, ajaton, tyylikäs ja erittäin kaunis.


Tällä erää viimeisimpänä näyttävä variaatio Lacey Grace-sormuksesta. Keskuskivenä upea pinkki safiiri, muut kivet timantteja ja materiaali valkokultaa. Tämä sormus on valmistettu kahden sormuksen yhdistelmänä, mutta yhtä hyvin samannäköinen lopputulos saadaan aikaan kolmella erillisellä sormuksella tai juottamalla kaikki osat yhdeksi sormukseksi.bottom of page