top of page

Pidä huolta sormuksistasi

Vihki- ja kihlasormukset ovat monelle arvokkain koruhankinta ja myös yhdet tunnearvoltaan tärkeimmistä esineistä. Vihki- ja kihlasormukset ovat myös ne korut jotka kulkevat mukana joka päivä ja joutuvat kestämään välillä hyvinkin kovaa käyttöä. Näillä ohjeilla voit varmistaa, että elämäsi tärkeimmät korut kestävät ehjinä ja kauniina mahdollisimman pitkään.1. Puhdistus Käytössä sormukseen, kuten muihinkin koruihin, kerääntyy likaa. Ihovoiteet, meikki, irtoava ihosolukko ja muu lika saavat jalokivet näyttämään ennen pitkään sameilta ja esimerkiksi hiekka ja muu karkeampi lika myös kuluttaa sormusta. Voit puhdistaa sormuksesi kotioloissa miedolla astianpesuaineella ja pehmeällä hammasharjalla. Usein suositellaan käytettäväksi myös hammastahnaa, mutta hammastahna sisältää hankaavia ainesosia ja näin kuluttaa verrattain pehmeitä jalometalleja. Kultasepänliikkeistä voit myös ostaa erityisesti timanttikoruille tarkoitettua puhdistusainetta joka toimii loistavasti. Pesemällä sormuksesi säännöllisesti, kivet säilyttävät kirkkautensa ja sormus pysyy kauniina. Hyvin herkkien kivien, kuten korallien, turkoosin ja helmien kanssa ylenmääräistä vedellä läträämistä ei kuitenkaan suositella.


2. Käyttö ja säilytys Kalliin timanttisormuksen paikka ei ole mukana kuntosalilla tai puutarhatöissä. Aina kun teet käsilläsi jotakin jossa sormus joutuu hankaukseen tai kovan rasituksen alaiseksi (kuten hiekkarannalla tai kahvakuulatunnilla) tai liotat käsiäsi kemikaaleissa tai vedessä (esimerkiksi uimahallissa ja astioita pestessä) suosittelemme riisumaan sormuksen siksi aikaa. Timantit ja kulta kestävät kyllä veden ja normaalit pesuaineet, mutta katoamisvaarakin on jo suuri uidessa ollessa, sillä sormus saattaa luiskahtaa sormestasi huomaamattasi. Herkkien helmien kanssa saunomista ja peseytymistä ei suositella ollenkaan, vaan helmikorut tulee riisua aina ennen kylpemistä. Säilytä sormustasi omassa rasiassaan tai korurasiassa omassa lokerossaan. Lomamatkoilla sormus kannattaa jättää hotellin tallelokeroon ainakin rannalle tai uima-altaalle lähdettäessä tai liikuttaessa alueella jossa on riski joutua ryöstetyksi.


3. Huolto kultasepällä Kerran vuodessa tai parissa (tai aina kun sormus tuntuu sitä kaipaavan), sormus olisi hyvä kiikuttaa kultasepälle huoltoon. Tarkastamme kivien istutukset ja puhdistamme sekä kiillotamme sormuksen. Tarvittaessa suosittelemme mahdollisia korjaustoimenpiteitä. Joskus kivi saattaa löystyä vuosien käytössä ja jos myös puhdistus laiminlyödään, voi kivi lopulta olla kiinni lähes pelkästään sormukseen pinttyneen lian voimalla. Sormen koko saattaa myös vuosien aikana muuttua. Kun sormus alkaa tuntua liian löysältä tai tiukalta, kannattaa sormus tuoda koon muutokseen hyvissä ajoin, ennen kuin se luiskahtaa pois sormesta tai on niin tiukka, ettei sitä enää saa riisuttua.


4. Vakuutus Sormuksen vakuuttaminen ei varmasti tule ensimmäisenä mieleen häähumun keskellä. Vähänkin arvokkaamman korun kohdalla kannattaa kuitenkin tarkastaa kotivakuutuksen ja matkustaessa matkavakuutuksen kattavuus. Lisätietoa saat omasta vakuutusyhtiöstäsi. Sormuksesta kannattaa ottaa myös valokuva ja säilyttää huolellisesti kuitti tai ostotodistus.
Meille sormuksesi kauneus ja kestävyys on sydämen asia. Tarjoamme kaikkiin valmistamiimme koruihin elinikäisen huolto- ja puhdistuspalvelun – veloituksetta.

bottom of page